Agenda van uitvoeringen E-mail

Programmering 2018

Maandag 24 december 2018

Het Roois Gemengd Koor brengt kerstliederen tijdens de Kerstdienst in Odendael.

Zondag 23 december 2018

Kerstconcert Roois Gemengd Koor in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode

Zondag 7 oktober

Deelname aan Rooi Volkoren

zondag 1 juli a.s. een mooi zomerconcert met als titel 'A Wondrous Walk'

Het concert is een wandeling van het koor door een kleurige mengeling van liederen waarin we ons kunnen

verwonderen over de schoonheid van de natuur en al wat haar omringt, de gevoelens en emoties, het verbazen

en de ideeën die het teweegbrengt bij de mens, verklankt in eenvoud en rijkdom.

Het laatste concert in 2017

'Een kind brengt hoop', Kerstconcert Roois Gemengd Koor 2017

Op zondag 17 december 2017 brengt het Roois Gemengd Koor een mooi kerstconcert in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode, met als thema: 'Een kind brengt hoop'

Dit onder leiding van dirigent Willem Heldens en met piano/orgel-begeleiding van Henk van Riel.

Het programma bevat traditionele en oud-Engelse kerstliederen maar er is ook ruimte voor samenzang met het koor, met vele kerstliederen die u niet onbekend in de oren zullen klinken. Sfeervol als van ouds.

Verder staat er een mooie bijdrage op het programma van vioolensemble Strijk en Co, jonge vioolleerlingen onder leiding van docente Andrea Pieper.

Ook een gesproken woord zal niet ontbreken met een welkom van pastor Vincent Blom, Jef de Schepper met een gedicht en een slotwoord van Marius Wijnakker, voorzitter van het koor.

Wij hopen u te mogen begroeten!

zondag 17 december, Martinuskerk Sint-Oedenrode, 15.00 u. Toegang gratis

De laatste concerten in 2016:

Kerstmis in Zorgcentrum Odendael
Een vast onderdeel van het jaarprogramma van het koor: het verzorgen van de dienst op kerstavond in het zorgcentrum.In 2017 kan dit programmaonderdeel helaas niet doorgaan i.v.m. dirigentenwissel en zijn agenda voor deze avond.

Kerstconcert 'Duif' op zondag 18 december in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode. Een gezamenlijk optreden van het Roois Gemengd Koor met koor Aurora
, Gemengd Koor Polyhymnia, Gemengd Koor Cantecleer en het Roois Kamerkoor. Verder werkten mee  het Klarinet-ensemble van Harmonie Nijnsel, een kindergroep van de Kienehoefschool en orgel- en pianobegeleiding van Henk van Riel.

Concert 'Leven in Vrijheid' op 1 en 2 oktober 2016 in Cultureel Centrum Mariëndael
In dit concert bezingt het Roois Gemengd Koor het thema met de vertolking van een aantal iederen uit diverse perioden die in klank en woord de roep om vrijheid bij ons brengen. Na de oproep tot een heroïsche strijd met het 'Bataille de Marignan' volgt het beeld van de oorlogsverschrikking en gevolgen als onderdrukking, ballinschap en vluchtelingen. Toch is er ook altijd weer de eeuwige hoop op vrede en vrijheid. 'Als je goed luistert hoor je de wind die fluistert dat er vrede komt', en 'Imagine' all the people'. Om te besluiten met Thé Lau dat het niet gemakkelijk is. 'Vrijheid is niet iets dat zo van straat wordt opgerapt. Vrijheid die wordt bevochten. Op een oorlog die nooit slaapt.

dsc_6180_2.jpg

Uit concert en project "Leven in vrijheid" 2016