http://www.rooisgemengdkoor.nl

Koorleden E-mail
 Het Roois Gemengd Koor telt momenteel 46 leden. Soms kan het ledental tijdelijk groter zijn door deelname van projectleden die voor de duur van het project inschrijven. Een aantal leden is al menig jaar bij het koor, maar ook elk jaar zien we wel weer nieuwe gezichten.
 
Lid zijn van het Roois Gemengd Koor  is meer dan alleen maar zingen. Gezelligheid is ook een van de pijlers waarop het koorleven steunt. Het koor is een echte vereniging met lief en leed, met veel hartelijkheid en vriendschappen. De vaste wekelijkse repetitieavond (maandagavond) is een niet te missen ontmoetingspunt voor sociale contacten en het groepsgevoel. En na afloop van de repetitie gezellig nabuurten met een drankje voor de liefhebber. Ook zijn er seizoensafsluitingen en de feestelijke Ceciliaviering in november met optredens uit eigen gelederen. En niet te vergeten... af en toe een mooie koorreis of uitstapje met concertuitvoering.  
 
 
 
 dsc_0163.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe leden worden niet alleen hartelijk ontvangen maar krijgen ook de nodige aandacht zodat zij zich al snel thuisvoelen in de vereniging. Meestal duurt het dan ook niet lang of zij zingen de stempartijen mee alsof ze nooit anders hebben gedaan. 
 
 
Met de per 1 januari 2017 nieuwe dirigent Willem Heldens zijn we aan de slag gegaan volgens een nieuwe zangmethodiek: de Lichtenbergmethode. Met de Lichtenbergmethode vergroot je je resonancemogelijkheden door op speelse wijze beter waar te nemen met al je zintuigen. Je zingt en spreekt immers met je hele lijf en geest. Het voelt ook plezieriger en vrijer ; het denken en controleren wordt uit het zingen gehaald.