Welkom E-mail

Welkom op de website van het Gemengd Koor Sint-Oedenrode, of zoals ze in Rooi zeggen Roois Gemengd Koor (RGK).

dsc_0170.jpg

Het koor is opgericht in 1945 en telt momenteel 46 leden. Voor deze zangers en zangeressen is de muziek, het zingen, het belangrijkste bindmiddel maar ook de onderlinge contacten en overige ledenactiviteiten zowel in als buiten het koor zijn van groot belang.

Dirigent is  Willem Heldens die, na een eerdere periode van 2008 tot 2011, opnieuw tekent  voor de muzikale leiding. Hij volgt hiermee dirigent Ad Vergouwen op die een succesvolle samenwerking met het koor afsloot en overdroeg aan een nieuwe maar toch bekende roerganger.

De repetities zijn op maandagavond van 20.00 u. – 22.30 u. in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode.

De organisatie van het Roois Gemengd Koor bestaat uit een bestuur,  werkgroepen en commissies. Gezamenlijk zijn zij betrokken bij alle activiteiten van het koor en geven een praktische invulling aan zowel muzikale- en ledenactiviteiten.

Het repertoire kan worden omschreven als een mengeling van klassiek en moderner koorwerk waarbij het koor zoekt naar enige diepgang en uitdagingen niet uit de weg gaat.

Deze website is bijgewerkt op 8-10-2018

dsc_0192a_copy.jpg